1ος ΑΓΩΝΑΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
«1ος Αγώνας Δρόμου Ν.Αγχιάλου  10.000μ και 5.000μ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Παραλία Ν. Αγχιάλου (Λιμανάκι)

Κυριακή  17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος συνδιοργανώνει με  την Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Δημοτική Κοινότητα Αγχιάλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας και το Ultra Pelion Trail,  τον «1ο Αγώνα δρόμου Ν.Αγχιάλου» με διαδρομές  10000μ. και 5000μ   Ανδρών – Γυναικών και  παιδικός αγώνας 500 μέτρων στην παραλία της Ν.Αγχιάλου.  Πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και η  LIFE GUARD VOLOS.

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης: Γ.Σ. Βόλου, Νίκη Βόλου,  Α.Ο. Μαγνησίας, Άτλας Βόλου,  Γ.Σ. Βελεστίνου, ΕΟΣ Βόλου, ΕΟΣ Αλμυρού, Αθλος Αγριάς καθώς και τοπικοί  φορείς – σύλλογοι.

Στον αγώνα εκτός από τους οργανωμένους αθλητές και αθλήτριες-δρομείς, μπορούν να πάρουν μέρος και ανεξάρτητοι δρομείς, ελεύθεροι ασκούμενοι ή περιπατητές, καθώς και αθλούμενοι άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Η διοργάνωση θα στηρίξει  το κοινωνικό παντοπωλείο της Ν. Αγχιάλου.

ΤΟΠΟΣ-ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΣ  ΒΟΛΟΥ – Κυριακή 17  Απριλίου 2022.


Η εκκίνηση θα δοθεί  απ’ την παραλία Ν. Αγχιάλου Βόλου (Λιμανάκι)   και ο τερματισμός θα γίνει  στο  ίδιο σημείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

 Αγώνας Δρόμου  Ανδρών –Γυναικών 10.000 μέτρων και  5000 μέτρων & παιδικός αγώνας  500 μέτρων

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση,  για τα 5000μ θα δοθεί   στις  10:00 και για τα 10000 μ. στις 11:00 (θα υπάρχουν τμηματικές εκκινήσεις).Ο  παιδικός αγώνας  θα ξεκινήσει  στις 11.10.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων  είναι ασφάλτινη (επίπεδη και κυκλική) κινείται στο παραλιακό μέτωπο με αφετηρία το Λιμανάκι, και συνεχίζει προς Δημητριάδα  μέσα σε αμπελώνες ,ελαιώνες ,αμυγδαλιές  και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων είναι επίσης ασφάλτινη (επίπεδη και κυκλική) κινείται στο παραλιακό μέτωπο με αφετηρία το Λιμανάκι, και συνεχίζει προς Δημητριάδα  μέσα σε αμπελώνες ,ελαιώνες ,αμυγδαλιές  και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή των 500μέτρων θα γίνει κατά μήκος της παραλίας και θα δοθεί μετάλλιο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά  χωρίς ανάδειξη νικητών και θα είναι δωρεάν.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στα 5 χλμ δεν υπάρχει χρονικό  όριο τερματισμού.

Στα 10 χλμ. το χρονικό όριο είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα 10000μ. και 5000μ. του «1ος Αγώνα δρόμου Ν.Αγχιάλου». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Στον αγώνα των 10000μ. μπορούν να πάρουν μέρος γεννημένοι το 2008 (14 ετών και άνω), ενώ στα 5000μ. γεννημένοι το 2010  (12 ετών και άνω).

Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών  η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα.

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Ανώτατο όριο συμμετεχόντων στον αγώνα 300 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ο «1ος Αγώνα δρόμου Ν.Αγχιάλου    θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής  Χρονομέτρησης και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής  χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα    sdyvkentavros.com

ΣΤΑΘΜΟΙ  ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχουν στη διαδρομή σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του αγώνα των 10000μ. και των 5000μ.  Επίσης σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων  θα υπάρχει στον Τερματισμό  όπου θα υπάρχουν νερά, αναψυκτικά και σνακ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο , όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

ΕΠΑΘΛΑ
– Κύπελα απονέμονται στους  τρεις  Πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 10000μ.  καθώς και στους τρεις  Πρώτους των 5000μ.

Στον αγώνα των 10000μ. θα γίνουν απονομές (προσαρμοσμένες στο υγειονομικό πρωτόκολλο) στις εξής κατηγορίες:

Γενική κατηγορία ανδρών

Κατηγορία 14-19 ετών

Κατηγορία 20-29 ετών

Κατηγορία 30-39 ετών

Κατηγορία 40-49 ετών

Κατηγορία 50-59 ετών

Κατηγορία 60-69 ετών

Κατηγορία 70 ετών και άνω

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορία 14-19 ετών

Κατηγορία 20-29 ετών

Κατηγορία 30-39 ετών

Κατηγορία 40-49 ετών

Κατηγορία 50-59 ετών

Κατηγορία 60-69 ετών

Κατηγορία 70 ετών και άνω

 (Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές).

(ΣΗΜ. Αθλητής /τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία εξαιρείται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών).
– Αναμνηστικά Μετάλλια και τεχνικά  μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους Συμμετέχοντες.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής  στον αγώνα των 10000μ   και στον αγώνα των 5000μ  είναι  5 ευρώ  και  η καταβολή  της  συνδρομής -συμμετοχής  γίνεται με κατάθεση στον λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως  εξοπλισμένο ασθενοφόρο από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Κένταυρος». Επίσης, σε συνεργασία με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και τη  LIFE GUARD  VOLOS, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που αυτή παραστεί ανάγκη.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

• Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω)  :

Σε ποσοστό 95%  με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

 Σε ποσοστό 5% με  αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν με PCR ή Rapid test θα πρέπει πριν την εγγραφή τους να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση, καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος.

 Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) :

Οι ανήλικοι μπορούν να συμμετέχουν  με self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Το υγειονομικό πρωτόκολλο ενδέχεται να τροποποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. που θα ισχύουν την ημέρα του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται: το Σάββατο 16 Απριλίου από 17:00 έως 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς   (Άσυλο) και την ημέρα του αγώνα στο  Χώρο του   Δημαρχείου Ν.Αγχιάλου (   Λιμανάκι) 8:00 έως 9:30.

ΜΕΤΡΑ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 
  • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
  • Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2421071770 (εσ.17), 6994583137 Κώστας Κυριαζής ή  στο sdyvkentavros@gmail.com

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Αρέσει σε %d bloggers: