Προκήρυξη  15ου  Ορεινού Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς 2022

 Ο ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος συνδιοργανώνει με  τo Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας και το Ultra Pelion Trail,  τον «15ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς» με διαδρομές 17χλμ. και 5 χλμ. καθώς και παιδικό αγώνα 500μ. Πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και η  LIFE GUARD VOLOS. Ο αγώνας θα στηρίξει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης: Γ.Σ. Βόλου, Νίκη Βόλου,  Α.Ο. Μαγνησίας, Άτλας Βόλου,  Γ.Σ. Βελεστίνου, ΕΟΣ Βόλου, ΕΟΣ Αλμυρού, Άθλος Αγριάς.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στις 15 Μαΐου 2022 και περιλαμβάνει διαδρομές 17χλμ. και 6χλμ. και παιδικό αγώνα. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης για την διαδρομή των 17 χλμ. είναι οι 4,5  ώρες.

 Ο αγώνας των 6χλμ.  δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

Όριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 200 δρομείς.

 Η εκκίνηση του αγώνα των 17 χλμ. θα δοθεί στις 09:30 της Κυριακής 15 Μαΐου 2022 ενώ των 6χλμ. στις 10:00 της ίδιας ημέρας από την Άνω Κερασιά. Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:30.

 Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την ιστορική πλατεία της Άνω Κερασιάς, 27 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 32 χλμ. από την πόλη του Βελεστίνου.

 Διαδρομή αγώνα 17 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την πλατεία της Άνω Κερασιάς. Η διαδρομή  περιλαμβάνει  δασικό δρόμο καθώς και μονοπάτι, μέσα σε δάσος από οξιές, δρυς και καστανιές.

Η διαδρομή των 17 χλμ. από GPS εδώ.

 Διαδρομή αγώνα 6χλμ. : Εκκίνηση από την πλατεία και διαδρομή σε δασικό δρόμο και μονοπάτι.

Η διαδρομή των 6 χλμ. από GPS εδώ.

 Κατηγορίες: Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

 Απονομές: Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες) 

Στον αγώνα των 17χλμ. θα γίνουν απονομές και στις εξής κατηγορίες:

Γενική κατηγορία ανδρών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών

Κατηγορία 51-65 ετών

Κατηγορία 66+ ετών

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών

Κατηγορία 51-65 ετών

Κατηγορία 66+ ετών

(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές).

 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 17χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα .

 Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 17 χλμ. και 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ.

 Εγγραφές  αθλητών: Οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν στις  27/04/2022 και θα ολοκληρωθούν στις 10/05/2022 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών .

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά εδώ και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφεται ονοματεπωνυμο , αποσταση

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή αλλά όχι αργότερα απο 10/05/22 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών .

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

 Δήλωση  Υγείας: Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον «15ο Ορεινό αγώνα μνήμης Άνω Κερασιάς». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

 Υγειονομικό πρωτόκολλο: Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. που θα ισχύει την ημέρα του αγώνα.

 Αποδοχή φωτογράφισης- βινεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

 Παροχές:

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)
 • Αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (6χλμ. – 17χλμ)
 • Σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό.
 • Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt

 Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

 • Διαδρομή των 6 χλμ: με έναν σταθμό υδροδοσίας.
 • Διαδρομή των 17 χλμ. με τέσσερις σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας.
 • Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς  καθώς και από εθελοντές διασώστες.

      Παραλαβή Αριθμών :

 • Παραλαβή αριθμών θα γίνει το Σάββατο 14  Μαΐου  και ώρα 18:00 έως 19:30 στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς  (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως), για όσους μένουν στο Βόλο.
 • Την Κυριακή το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 08:00 – 09:30, στην πλατεία της Άνω Κερασιάς.
 • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

       Μέτρα Ασφάλειας  Δρομέων


     Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην    κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

 • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
 • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροποσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.

           Παρατηρήσεις

 • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.  
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
 • Τηλ. Επικοινωνίας 6994583137 (Κώστας Κυριαζής)
 • Ηλ.ταχυδρομείο επικοινωνίας  στο sdyvkentavros@gmail.com
Αρέσει σε %d bloggers: