ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – 2ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος συνδιοργανώνει με  την Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δ.Βόλου, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Ν.Μαγνησίας , την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων, τον 2ο Νυχτερινό  Αγώνα Δρόμου Βόλου 10χλμ. και 5χλμ  Δρόμος Υγείας  Ανδρών – Γυναικών στην παραλία του Βόλου καθώς επίσης και παιδικός αγώνας

Στον αγώνα εκτός από τους οργανωμένους αθλητές και αθλήτριες-δρομείς, μπορούν να πάρουν μέρος και ανεξάρτητοι δρομείς, ελεύθεροι ασκούμενοι ή περιπατητές, καθώς και αθλούμενοι άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

2.ΤΟΠΟΣ – ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΒΟΛΟΣ – Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.
Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ την παραλία Βόλου (Ηρώο)   και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Οι εκκινήσεις θα δοθούν, για τα 5χλμ στις 18:30 19:00 και για τα 10χλμ στις 19:45 20:00 . Ο παιδικός αγώνας στις 18:00 18:15

3.ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Αγώνας Δρόμου  Ανδρών –Γυναικών 10χλμ  και  5χλμ μέτρων, παιδικός αγώνας 500 μέτρων.

  • Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων κινείται στο παραλιακό μέτωπο με αφετηρία το Ηρώο, Αργοναυτών και κατεύθυνση προς  το τελωνείο , επιστροφή προς το Ηρώο και κατεύθυνση δια μέσω  του πάρκου  στον Αγ. Κωνσταντίνο-Πλαστήρα-Άναυρος-Πλάκες  και πριν τον κόμβο της Αγριάς  επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.
  • Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα επιστρέψει στο ύψος του Αναύρου.
  • Οι παιδικοί αγώνες θα γίνουν κατά μήκος της παραλίας του Βόλου με τερματισμό στο Ηρώο.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΔΩ

Στα 5 χλμ δεν υπάρχει χρονικό  όριο τερματισμού.

Στα 10 χλμ. το χρονικό όριο είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

4.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα 10χλμ. και 5χλμ. του Νυχτερινού αγώνα δρόμου Βόλου. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Διάβασα την προκήρυξη και αποδέχομαι τους όρους

>Στον αγώνα των 10χλμ. μπορούν να πάρουν μέρος γεννημένοι το 2008 (14 ετών) και μεγαλύτεροι , ενώ στα 5χλμ  γεννημένοι το 2010 (12 ετών ) και μεγαλύτεροι

>Στους παιδικούς αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά έως 12 ετών

Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών που συμμετέχουν στα 5χλμ και 10χλμ η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ ή και στη γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού.

5.ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο νυχτερινός  αγώνας δρόμου 5χλμ και 10χλμ θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής  Χρονομέτρησης και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.
Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα   www.sdyvkentavros.com   

6.ΣΤΑΘΜΟΙ  ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του αγώνα των 10χλμ. και των 5χλμ  Επίσης σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στην παραλία του Βόλου όπου θα υπάρχουν νερά, αναψυκτικά και σνακ.

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο , όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

8.ΕΠΑΘΛΑ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Αναμνηστικά Μετάλλια και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες των 5χλμ και 10χλμ . Στον παιδικό αγώνα θα δοθούν μετάλλια σε όλα τα παιδιά.
Κύπελα απονέμονται στους τρεις Πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 10χλμ  καθώς και στους τρεις  Πρώτους Ανδρών-Γυναικών των 5χλμ

Στον αγώνα των 10χλμ. εκτός από τη γενική θα γίνουν απονομές και στις εξής κατηγορίες:

  • Ανδρών : α) 14-19 ετών , β) 20-29 ετών , γ) 30-39ετών  , δ) 40-49 ετών ε) 50-59 ετών στ) 60-69 ετών ζ) 70 ετών και άνω
  • Γυναικών: α) 14-19 ετών , β) 20-29 ετών , γ) 30-39ετών  , δ) 40-49 ετών ε) 50-59 ετών στ) 60-69 ετών ζ) 70 ετών και άνω

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές σε κάθε κατηγορία .

(ΣΗΜ. Αθλητής /τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία εξαιρείται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών).

9.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας πατώντας εδώ  έως Δευτέρα  24/10/2022 (ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών 

Δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής  στον αγώνα των 10χλμ είναι 10 ευρώ  και στον αγώνα των 5χλμ  είναι  5 ευρώ  και η καταβολή της συνδρομής -συμμετοχής γίνεται εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή με κατάθεση στον λογαριασμό

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5  ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή και όχι αργότερα από 24/10/22 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Ακυρώσεις με επιστροφή χρημάτων γίνεται το αργότερο 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν . Εγγραφές για τον παιδικό αγώνα θα γίνονται και τη μέρα του αγώνα .

10.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως  εξοπλισμένο ασθενοφόρο .  Επίσης, σε συνεργασία με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και τη  LIFE GUARD  VOLOS, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που αυτή παραστεί ανάγκη.

11.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Θα ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει την ημέρα του αγώνα. Παρακαλείσθε να ενημερώνεστε για τυχόν ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.sdyvkentavros.com

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό οι συμμετοχές μεταφέρονται για την νεα ημερομηνία

12.ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου) στην παραλια του Βόλου τις παρακάτω ημέρες και ώρες

α. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 από  17:00 έως 20:00

β. Την ημέρα του αγώνα Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 από 13:00 14:30 έως 18:00 18:30 για τα 5χλμ και έως 19:15 19:30 για τα 10χλμ.

13.ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.

Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.

Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.

14.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.

Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2421071770 (εσ.17), 6994583137 Κώστας Κυριαζής ή  στο sdyvkentavros@gmail.com

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα www.sdyvkentavros.com για ανακοινώσεις και νέα σχετικά με τον αγώνα

Αρέσει σε %d bloggers: