ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

Προκήρυξη
14ου Ορεινού Αγώνα Μνήμης
Άνω Κερασιάς

1.Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στις 27 Ιουνίου 2021 και περιλαμβάνει διαδρομές 17χλμ. και 6χλμ. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης για την διαδρομή των 17 χλμ. είναι οι 4,5 ώρες.

 Ο αγώνας των 6χλμ.  δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

2.Όριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 200 δρομείς.

3. Η εκκίνηση του αγώνα των 17 χλμ. θα δοθεί στις 08:30 της Κυριακής 27 Ιουνίου 2021 ενώ των 6χλμ. στις 09:10 της ίδιας ημέρας από την Άνω Κερασιά.

Εκκίνηση σε μπλοκ έως 20 άτομα ανά 10 λεπτά.

4. Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την ιστορική πλατεία της Άνω Κερασιάς, 27 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 32 χλμ. από την πόλη του Βελεστίνου.

5. Διαδρομή-σήμανση αγώνα 17 χλμ. : Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την πλατεία της Άνω Κερασιάς. Η διαδρομή  περιλαμβάνει   μονοπάτι, μέσα σε δάσος από οξιές, δρυς και καστανιές καθώς και δασικό δρόμο. Θα υπάρχει σήμανση με κόκκινη μπογιά σε δέντρα και βράχους καθώς και κόκκινη ταινία  (η οποία θα αφαιρεθεί με τη λήξη του αγώνα).

Η διαδρομή των 17 χλμ. από GPS εδώ.

6. Διαδρομή-σήμανση αγώνα 6 χλμ. : Εκκίνηση από την πλατεία και διαδρομή σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο. Θα υπάρχει σήμανση με κόκκινη μπογιά σε δέντρα και βράχους καθώς και κόκκινη ταινία. 

Η διαδρομή των 6 χλμ. από GPS εδώ.

7. Κατηγορίες: Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

8. Απονομές: Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες). 

Στον αγώνα των 17χλμ. θα γίνουν απονομές (προσαρμοσμένες στο υγειονομικό πρωτόκολλο) στις εξής κατηγορίες:

Γενική κατηγορία ανδρών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών

Κατηγορία 51+

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών

Κατηγορία 51+

(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές).

9Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 17χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

10. Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 17 χλμ. και 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

11. Εγγραφές  αθλητών: Οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν στις  4/6/2021 και θα ολοκληρωθούν στις 21/6/2021 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών .

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδω και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

12. Δήλωση  Υγείας: Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον «14ο Ορεινό αγώνα μνήμης Άνω Κερασιάς». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα η θάνατο  που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

13. Υγειονομικό πρωτόκολλο: Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες κατά την παραλαβή των αριθμών (νούμερα από τη γραμματεία) θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid ή μοριακό test . Μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η επιτροπή υγείας εμπειρογνωμόνων  του υπουργείου Υγείας θα αποφανθεί συνολικά για τους εμβολιασμένους στο σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για απαλλαγή τους από το testing.

Στις περιπτώσεις που τα rapid test γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για τη λήψη βεβαίωσης αποτελέσματος ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊός COVID-19» και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊου COVID-19».

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους καθ’ όλη τη διάρκεια, πλην της ώρας του αγώνα για τους δρομείς.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

14. Αποδοχή φωτογράφισης- βινεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

15. Παροχές:

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης).
 • Αναμνηστικό  μετάλλιο.
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (6χλμ. – 17χλμ)
 • Σνακ, φρούτο, χυμός και  νερό στον τερματισμό.
 • Αναμνηστικό t-shirt

16. Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

 • Διαδρομή των 6 χλμ: με έναν σταθμό υδροδοσίας.
 • Διαδρομή των 17 χλμ. με τέσσερις σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας.
 • Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς  καθώς και από εθελοντές διασώστες.

17. Παραλαβή Αριθμών (υποχρεωτικά με προσκόμιση αρνητικού   rapid ή μοριακού test) :

 • Παραλαβή αριθμών θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 17:00 έως 20:00 στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς  (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως), για όσους μένουν στο Βόλο.
 • Την Κυριακή 27 Ιουνίου το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 07:30 – 08:30, στην πλατεία της Άνω Κερασιάς.
 • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).
 • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
 • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροποσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών. 
 • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και να αφήνουν σκουπίδια μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Παρατηρήσεις

 • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 
 • Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας αν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται. 
 • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση. 
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
 • Επικοινωνία στο τηλέφωνο: 6994583137 Κώστας Κυριαζής ή στο sdyvkentavros@gmail.com

Υποστηρικτές


Γ.Σ.
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

Χορηγοί

Αρέσει σε %d bloggers: