Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ VIRTUAL ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

  Με τους αγώνες δρόμου σε όλον σχεδόν τον κόσμο να έχουν σταματήσει λόγω του covid-19, μοναδική διέξοδος για τους δρομείς πέρα από τις ατομικές προπονήσεις αποτελούν οι virtual (εικονικοί) αγώνες.

 Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τότε αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στους δρομείς να συμμετάσχουν, όπως συνέβη και με τον εικονικό αγώνα δρόμου για τη στήριξη της Φλόγας Μαγνησίας  τον οποίο  περισσότεροι από 100 δρομείς του Συλλόγου τίμησαν και στήριξαν με τη συμμετοχή τους.

Παράλληλα με τον αγώνα της Φλόγας, στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε ο  «Thessaloniki Virtual Marathon», ένας ακόμη αγώνας που είχε φιλανθρωπική δράση και στήριξε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και φορείς.

Για τον Κένταυρο πήραν μέρος στα πέντε χιλιόμετρα ο Θωμάς Κολτσαράς και η Εύη Μοσχονησιώτη ενώ στα δέκα χιλιόμετρα έτρεξε ο Τάσος Κούφιος.

  Η συνέχεια για τον σύλλογο έρχεται με τη συμμετοχή σε έναν ακόμη (αναγκαστικά)  virtual αγώνα στον  “Be Rare Finish Line Run” που διοργανώνει το  σωματείο MDA Ελλάς  και  θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή  28 Φεβρουαρίου. Στόχος της διοργάνωσης η υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου. Πληροφορίες για τον αγώνα στη σελίδα μας στο facebook: Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Βόλου-Κένταυρος.

 Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η συμμετοχή σε αγώνες δρόμου βελτιώνει την σωματική και ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και το επίπεδο ευεξίας των συμμετεχόντων, πόσο μάλλον όταν  κάνοντας αυτό που αγαπάμε στηρίζουμε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: