ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Προκήρυξη 1ου Ορεινού Αγώνα Δρόμου  Παλιουρίου.


1. Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου “Ο Αγ.Νικόλαος”, ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος, Δ/νση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου,  Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΕΠΦΑ Μαγνησίας και  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, με την υποστήριξη  του ULTRA PELION TRAIL και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, καθώς και συλλόγων-φορέων της περιοχής.

2. Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στις 27 Φεβρουαρίου  2022 και περιλαμβάνει διαδρομές 10χλμ. και 5χλμ.

Ώρα εκκίνησης για τα 5 χλμ. ορίζεται ως 10.30 και για τα 10 χλμ. ως 11.30.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ. είναι 2 ώρες.

Ο αγώνας των 5χλμ.  δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.                                                

Σημ. Θα γίνει και αγώνας για παιδιά δημοτικού  χωρίς κόστος συμμετοχής.

3.Όριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 250 δρομείς.

Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την εκκίνηση των 10χλμ. στις 11:40 περίπου.

5. Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό  στο χώρου του Πολιτιστικού- Αναπτυξιακού Συλλόγου  “Ελαιοτριβείο Γαλάνη”.

6. Διαδρομή-σήμανση αγώνα 10 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από τον χώρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου “Ελαιοτριβείο Γαλάνη”. Πρόκειται για μια  διαδρομή    αγροτικού δρόμου ήπιας δυσκολίας (περιλαμβάνει ανηφορικά κομμάτια), μέσα σε ελαιώνες η οποία θα είναι επαρκώς σηματοδοτημένη.

7. Διαδρομή-σήμανση αγώνα 5χλμ. :  Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από τον χώρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου “Ελαιοτριβείο Γαλάνη”. Η διαδρομή είναι  αγροτικός δρόμος  μέσα σε ελαιώνες και μπορούν να την τρέξουν (ή να την περπατήσουν) ακόμη  και αρχάριοι δρομείς. (Θα υπάρχει επαρκής σήμανση).

8. Κατηγορίες: Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

9. Απονομές: (προσαρμοσμένες στο υγειονομικό πρωτόκολλο) Κύπελλα στους 3 πρώτους-ες  νικητές-τριες της γενικής κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες). 

Στον αγώνα των 10χλμ. θα γίνουν απονομές κυπέλλων στους τρεις πρώτους-ες και στις εξής κατηγορίες:

Γενική κατηγορία ανδρών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών                                                

Κατηγορία 51+65 ετών

Κατηγορία 66+

Γενική κατηγορία γυναικών

Κατηγορία 18-35 ετών

Κατηγορία 36-50 ετών

Κατηγορία 51+65 ετών

Κατηγορία 66+

(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές).

10Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

11. Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 10 χλμ. και των 5 χλμ. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

12. Εγγραφές αθλητών: Οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν στις  26/01/2022 και θα ολοκληρωθούν στις 21/02/2022 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR28 0171 6190 0066 1914 5541 958

Δικαιούχος: Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου “Ο Αγ. Νικόλαος”

Μετά την τραπεζική κατάθεση  παρακαλούμε να στείλετε  την απόδειξη στο mail: sdyvkentavros@gmail.com

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Έγγραφές θα γίνονται και στο Αθλητικό κέντρο Νεότητας (Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως) κάθε Τετάρτη 19:00 έως 20:00

13. Δήλωση  Υγείας: Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον «1ο Ορεινό αγώνα δρόμου Παλιουρίου». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα ή θάνατο  που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

14. Υγειονομικό πρωτόκολλο: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν  με ποσοστό  95% εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες δρομείς  και έως 5% μη εμβολιασμένοι δρομείς.  Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες κατά την παραλαβή των αριθμών (νούμερα από τη γραμματεία) θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

 Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν με rapid ή PCR τεστ θα πρέπει πριν την εγγραφή τους να επικοινωνήσουν  με τη διοργάνωση καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος.

Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.  Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα). 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους καθ’ όλη τη διάρκεια, πλην της ώρας του αγώνα για τους δρομείς.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

15. Αποδοχή φωτογράφισης- βιντεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

16. Παροχές:

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης).
 • Αναμνηστικό  μετάλλιο.
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Σταθμός με νερά κατά τον αγώνα των 10χλμ.
 • Σνακ, φρούτο, χυμός και  νερό στον τερματισμό.
 • Αναμνηστικό t-shirt

17. Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

 • Διαδρομή των 10 χλμ.  με 1 σταθμό υδροδοσίας.
 • Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς καθώς και από εθελοντές διασώστες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.  

18. Παραλαβή Αριθμών (υποχρεωτικά με προσκόμιση βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης):

 • Παραλαβή αριθμών θα γίνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 έως 17:00 στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς  (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως), για όσους μένουν στο Βόλο.
 • Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 08:30 – 10:00, στον χώρο της εκκίνησης.
 • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

Σε περίπτωση που ο αγώνας ματαιωθεί μετά από απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων από τη Γ.Γ.Α.   οι εγγραφές μεταφέρονται στην επόμενη διοργάνωση.

Παρατηρήσεις

 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
 • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.
 • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
 • Επικοινωνία στο τηλέφωνο: Σακαβάλας Κωνσταντίνος 6976695743
 • Κυριαζής Κώστας 6994583137 ή στο sdyvkentavros@gmail.com

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου “Ο Αγ.Νικόλαος”


ΧΟΡΗΓΟΙ:

Αρέσει σε %d bloggers: